o'Sole Sól peklowa 660 g

2099000334145

5900977003354

Nowy produkt

2,35 zł / 576g

4,08 zł / kg
Dostępne: 1 Produkt

- +

 
Więcej informacji
Sól peklowa o'Sole polecana jest do domowego wyrobu wędlin.

Peklowanie na mokro: na litr zimnej wody wsypać 60 g soli peklowej, dodać kilka ząbków czosnku, ziele angielskie oraz pieprz. Mięso peklować w tak przygotowanej zalewie - w zależności od masy - od 3 do 7 dni w temperaturze 4-6°C.

Peklowanie na sucho: na 1 kg mięsa użyć 20-23 g soli peklowej. Kawałki mięsa natrzeć dokładnie mieszanką peklującą ze wszystkich stron i peklować od 4 do 7 dni w temperaturze 4-6°C.

Nie do bezpośredniego spożycia
Przechowywać w suchym miejscu.
Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych.

Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu.

Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.
o'Sole sobie
Sól peklowa
 
Skład
sól NaCI - 99,5%
azotyn sodu E 250 NaNO2 - 0,5%-0,6%
substancja przeciwzbrylająca E 536
 
Wartości odżywcze
w 100 g produktu
Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 99,5 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 660
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Rozmiar opakowania: 660
Jednostka (tekst opisowy): g

19 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu