Celiko Frupp Chrupiące owoce truskawki 10 g

2099000319937

5900038003033

Nowy produkt

 
Więcej informacji
w batonie: energia 158 kJ 37 kcal 2%*
w 100 g: 1578 kJ / 373 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Produkt szczelnie zamknięty.
Liofilizowany baton truskawkowy. Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Produkt bezglutenowy. W zakładzie stosowane są: mleko, soja, orzechy ziemne oraz pochodne.
 
Skład
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
truskawki (26%)
trehaloza
cukier
maltodekstryna
koncentrat soku jabłkowego (5%)
substancja żelująca: pektyny
Do wyprodukowania 100 g produktu zużyto 250 g świeżych owoców z wykorzystaniem techniki suszenia sublimacyjnego (liofilizacji) charakteryzującego się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych owoców.
 
Wartości odżywcze
w 100 gw 1 batonie% RWS* w 1 batonie
Wartość energetyczna 1578 kJ / 373 kcal158 kJ / 37 kcal2%
Tłuszcz 0,5 g0 g0%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g0 g0%
Węglowodany 85 g8,5 g3%
w tym cukry 80 g8,0 g9%
Błonnik 8,2 g0,8 g-
Białko 2,9 g0,3 g1%
Sól**0,03 g0 g0%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
1 baton (10 g) stanowi 1 porcję.
Zawartość antyoksydantów (polifenoli): 500 mg/100 g produktu.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 10
8% błonnika
bez dodatku tłuszczu i soli
zawiera antyoksydanty
pyszna i zdrowa przekąska zamiast wysokokalorycznych słodyczy
Rozmiar opakowania: 10
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 1 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 1 baton (10 g) stanowi 1 porcję.

21 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu