Kamis Specialite Gałka muszkatołowa 2 sztuki

2099000174550

5900084234153

Nowy produkt

6,69 zł

Dostępne: 10 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kulinarne inspiracje na www.kamis.pl
Gałka muszkatołowa to nasiona wiecznie zielonego drzewa - muszkatołowca korzennego, które charakteryzuje się korzennym, lekko palącym smakiem i intensywnym aromatem. Przyprawia się nią ciasta, szczególnie pierniki, oraz aromatyzuje kompoty, aperitify, poncze, grzane wino, a nawet kakao. Gałka stosowana jest również do dań mięsnych, np. z cielęciny, baraniny, a także do pasztetów, farszów, gulaszu i flaczków. Najbardziej intensywny smak i aromat zapewni potrawom świeżo starta gałka.
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą

Składniki (dla 4-5 osób):
16-18 rurek cannelloni, 1 opakowanie (450 g) mrożonych liści szpinaku, 250 g serka ricotta, produkty Kamis: szczypta Gałki muszkatołowej Specialite, 1 łyżeczka Czosnku granulowanego, Pieprz czarny w młynku Specialite, Sól morska w młynku Specialite.
Sos beszamelowy: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki pszennej, 500 ml mleka, produkty Kamis: szczypta Gałki muszkatołowej Specialite, Sól morska w młynku Specialite, ½ łyżeczki Pieprzu białego mielonego.

Przygotowanie: Szpinak wrzucić na patelnię i delikatnie podgrzewając rozmrozić. Po wystudzeniu dodać serek, czosnek, świeżo startą gałkę, sól i pieprz do smaku. Przygotowaną masą nadziać na rurki (surowe) i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. W rondlu stopić masło, dodać mąkę i podgrzewać przez 2 min. Dodać zimne mleko, przyprawić solą oraz gałką i zagotować ciągle mieszając. Rurki zalać beszamelem, przykryć szczelnie folią aluminiową i piec w piekarniku w temp. 180°C ok. 40 minut. 10 minut przed końcem pieczenia odkryć. Można posypać żółtym serem.
Gałka muszkatołowa
 
Pozostałe informacje
Liczba jednostek: 2
Rodzaj jednostki: sztuki

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Knorr Oregano z Turcji 10g

2,25 zł 2,45 zł -0,20 zł

Kamis Pieprz Ziołowy 15g

1,79 zł 2,19 zł -0,40 zł

Menu