Na 250 ml słodkiej śmietanki 30%
Sposób użycia:
1. Schłodzoną śmietanę ubić krótko mikserem.
2. Zawartość torebki wymieszać z cukrem pudrem i/lub z Cukrem wanilinowym Dr. Oetkera (ilość według upodobania), następnie wsypać do śmietany i ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji.
3. Do czasu podania przechowywać w lodówce.
Wskazówka
Biszkopt nie przesiąknie jeżeli przed nałożeniem kremu, bitej śmietany lub owców, jego powierzchnię posypiemy równomiernie Śmietan-fixem.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Śmietana ubita ze Śmietan-fixem długo utrzymuje dekoracyjne kształty i nie podchodzi wodą.
Śmietan-fix Dr. Oetkera to od wielu lat niezastąpiony pomocnik przy pieczeniu tortów z masami na bazie śmietany. Jeśli użyjesz go do ubicia śmietany, nie zmieni jej naturalnej konsystencji. Przy użyciu Śmietan-fixu naturalna bita śmietana długo zachowuje dekoracyjne kształty i nie zmienia konsystencji.
Śmietan-fix w proszku
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU i MLEKA.