Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g

2099000039064

5900437013008

Nowy produkt

2,15 zł / 62g

34,83 zł / kg
Dostępne: 36 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Lekki sernik domowy
- Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do żółtek dodaj 750 g zmielonego twarogu, 150 g cukru pudru, 15-20 kropli Aromatu cytrynowego Dr. Oetkera, Cukier wanilinowy Dr. Oetkera, Sernix Dr. Oetkera i 250 ml mleka.
- Całość mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 3-5 min.
- Do uzyskanej masy możesz dodać 3 łyżki stołowe umytych, osuszonych i obsypanych mąką rodzynek.
- Następnie masę delikatnie wymieszaj z pianą z białek i nałóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 22 cm.
- Piecz przez ok. 60 min w temp. 170°C
- Upieczony sernik pozostaw na ok. 10 min w piekarniku.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sernik to najpopularniejszy wypiek w polskim domu. Piecze się go z okazji świąt, przyjęć oraz w zwykłe dni, by sprawić rodzinie przyjemność czy po prostu poprawić sobie humor. Dzięki Sernixowi Dr. Oetkera masz pewność, że Twój sernik będzie zawsze puszysty. To również gwarancja, że ciasto zachowa odpowiednią wilgotność i konsystencję.
Sernix w proszku.
Możliwa obecność glutenu i mleka.
 
Skład
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
skrobie modyfikowane
skrobia
aromat
 
Wartości odżywcze
w 100 g po przyrządzeniu (ser twarogowy półtłusty, mleko 2% tł.):
Energia673 kJ/160 kcal
Tłuszcz 4,8 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 2,2 g
Węglowodany 16,8 g
w tym Cukry 13,1 g
Białko 12,3 g
Sól 0,15 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 60
Cechy: puszysty i delikatny sernik
Rozmiar opakowania: 60
Jednostka (tekst opisowy): g

14 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu