2099000038715
5900437101019
Nowy produkt
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Baw się i dekoruj swoje wypieki pyszną polewą Dr. Oetkera.
Zastanawiasz się jak uatrakcyjnić swoją ulubioną babkę? Jak po raz kolejny zaskoczyć bliskich innym wyglądem piernika? Spróbuj polew gotowych Dr. Oetkera. Wystarczy podgrzać torebkę w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej i polewa jest gotowa do użycia. Funkcjonalne opakowania umożliwiają podgrzewanie i wylewanie polewy prosto z torebki bez potrzeby używania dodatkowych naczyń. Oprócz efektu dekoracji oblane polewą wypieki dłużej zachowują swoją świeżość. Masz do wyboru polewy w ulubionych smakach i kolorach: białą, deserową, mleczną i o smaku toffi. Dr. Oetker przygotował dla Ciebie jeszcze jedną niespodziankę. Z gotowych polew możesz stworzyć różnego rodzaju figurki do dekoracji. Spróbuj, to świetna zabawa dla całej rodziny.
Polewa smak czekolady mlecznej.
Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW LASKOWYCH.
Mleko: Zawiera
Orzechy laskowe: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
oleje roślinne (palmowy oraz z nasion shea)
cukier
MLEKO odtłuszczone w proszku
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
ŚMIETANKA w proszku
emulgator (lecytyny)
w 100 g: | |
---|---|
Energia | 2559 kJ/618 kcal |
Tłuszcz | 45,8 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 28,7 g |
Węglowodany | 43,7 g |
w tym Cukry | 43,1 g |
Białko | 5,6 g |
Sól | 0,14 g |
Wymiar liczbowy: 100
Cechy: bez utwardzonych tłuszczów
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: 1. Torebkę umieścić pionowo w kuchence mikrofalowej, ustawionej na maksymalnie 360 W i podgrzewać przez ok. 1 min. Polewa jest gotowa do użycia, gdy jest płynna. W razie potrzeby czynność powtórzyć. (W zależności od kuchenki mikrofalowej czas podgrzewania może być różny). Uwaga! Produkt może być gorący. Otwartej torebki z polewą nie należy podgrzewać w mikrofalówce. Od temperatury otoczenia
Inne: Kąpiel wodna 1. Torebkę zanurzyć w gorącej, ale nie wrzącej wodzie (temp. ok. +75°C) na ok. 5 min, do momentu rozpuszczenia polewy. 2. Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę polewy. Odciąć róg opakowania. 3. Polewę rozprowadzić na wystudzonym cieście. Niewykorzystaną polewę można schłodzić i przechować do ponownego użycia. Od temperatury otoczenia