Dr. Oetker Polewa deserowa 100 g

2099000038708

5900437100012

Nowy produkt

3,89 zł / 87g

44,90 zł / kg
Dostępne: 32 Produkty

- +

 
Więcej informacji

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zastanawiasz się jak uatrakcyjnić swoją ulubioną babkę? Jak po raz kolejny zaskoczyć bliskich innym wyglądem piernika? Spróbuj polew gotowych Dr. Oetkera. Wystarczy podgrzać torebkę w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej i polewa jest gotowa do użycia. Funkcjonalne opakowania umożliwiają podgrzewanie i wylewanie polewy prosto z torebki bez potrzeby używania dodatkowych naczyń. Oprócz efektu dekoracji oblane polewą wypieki dłużej zachowują swoją świeżość. Masz do wyboru polewy w ulubionych smakach i kolorach: białą, deserową, mleczną i o smaku toffi. Dr. Oetker przygotował dla Ciebie jeszcze jedną niespodziankę. Z gotowych polew możesz stworzyć różnego rodzaju figurki do dekoracji. Spróbuj, to świetna zabawa dla całej rodziny.

Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki pyszną polewą Dr. Oetkera.
Polewa smak czekolady deserowej.
Może zawierać śladowe ilości MLEKA oraz ORZECHÓW LASKOWYCH.

 
Skład

Mleko: Może zawierać
Orzechy laskowe: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
oleje roślinne (palmowy oraz z nasion shea)
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
emulgator (lecytyny)

 
Wartości odżywcze
w 100 g:
Energia 2487 kJ/601 kcal
Tłuszcz 42,6 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 26,2 g
Węglowodany 49,5 g
w tym Cukry 48,5 g
Białko 2,3 g
Sól 0,01 g
 
Pozostałe informacje

Wymiar liczbowy: 100
Cechy: bez utwardzonych tłuszczów!
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: 1. Torebkę umieścić pionowo w kuchence mikrofalowej, ustawionej na maksymalnie 360 W i podgrzewać przez ok. 1 min. Polewa jest gotowa do użycia, gdy jest płynna. W razie potrzeby czynność powtórzyć. (W zależności od kuchenki mikrofalowej czas podgrzewania może być różny). Uwaga! Produkt może być gorący. Otwartej torebki z polewą nie należy podgrzewać w mikrofalówce. Od temperatury otoczenia
Inne: Kąpiel wodna 1. Torebkę zanurzyć w gorącej, ale nie wrzącej wodzie (temp. ok. +75°C) na ok. 5 min, do momentu rozpuszczenia polewy. 2. Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę polewy. Odciąć róg opakowania. 3. Polewę rozprowadzić na wystudzonym cieście. Niewykorzystaną polewę można schłodzić i przechować do ponownego użycia. Od temperatury otoczenia

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu