Jawo Kluski śląskie z dziurką 450 g

2099000369154

5902885000203

Nowy produkt

5,69 zł / 493g

11,53 zł / kg
Dostępne: 4 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Spróbujesz, pokochasz
Tradycyjny świąteczny obiad na Śląsku to kluski śląskie z dziurką polane sosem, z roladą mięsną i modrą kapustą.
Warunki przechowywania:
-6°C: 1 tydzień.
-12°C: 1 miesiąc.
-18°C: do daty minimalnej trwałości.

Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Jawo
Ślimak, ślimak pokaż rogi, dam ci sera na pierogi...
Kupując nasze produkty wspierasz Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi
Kluski śląskie z dziurką. Produkt głęboko mrożony.
Uwaga! Produkt może zawierać gluten.
 
Skład
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Podkreślenie
Barwniki: Nie zawiera
ziemniaki 67%
skrobia ziemniaczana
pasteryzowane jaja płynne
płatki ziemniaczane 3%
woda
skrobia modyfikowana
 
Wartości odżywcze
w 100 g%RWS*
Wartość energetyczna 657 kJ / 155 kcal8%
Tłuszcz 0,3 g<1%
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g1%
Węglowodany 35 g13%
w tym Cukry 0,5 g1%
Białko 1,8 g4%
Sól 0,02 g<1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 3,5; WBT 0,1.

 
Pozostałe informacje
Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski. Wyprodukowano w Polsce.
bez barwników
7 minut i gotowe
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Wrzuć pojedynczo zamrożone kluski do 3 l posolonego wrzątku. 2. Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu 7 minut. 3. Po ugotowaniu wyjmij kluski za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Od postaci zamrożonej

22 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu