FRoSTA Paluszki rybne w panierce 5 zbóż z fileta 330 g (6 sztuk)

2099000260260

5900972003649

Nowy produkt

13,65 zł / 330g

41,36 zł / kg

- +

 
Więcej informacji
Przechowywanie w domu:
* (-6°C): 4 dni;
** (-12°C): 3 tygodnie;
*** (-18°C): do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika).

Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Skorzystaj z narzędzia FRoSTY - Fish Tracker
Zeskanuj QR kod lub wejdź na www.fishtracker.pl i dowiedz się skąd pochodzi wybrana przez Ciebie ryba!
Produkt pochodzi z łowiska spełniającego standardy MSC w zakresie dobrze zarządzanego, zrównoważonego rybołówstwa. www.msc.org/pl
Ryba jest surowcem naturalnym i mimo restrykcyjnej kontroli procesu filetowania możliwe jest, że w tym produkcie znajdą się małe ości (wyrostki ościste).
Paluszki rybne w chrupiącej panierce z mąki wielozbożowej, z dodatkiem płatków kukurydzianych, siemienia lnianego i ziaren słonecznika, podsmażane. Produkt głęboko mrożony.
Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, jaj, soi, mleka, selera, gorczycy i mięczaków.
 
Skład
Seler: Może zawierać
Owies: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Skorupiaki: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Ryba: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Mięczaki: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Żyto: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Podkreślenie
filety z mintaja 62%
mąka 20% (pszenna, ryżowa, pełnoziarnista ryżowa, owsiana, żytnia)
olej słonecznikowy
woda
skrobia ziemniaczana
płatki kukurydziane 1,2%
siemię lniane 0,9%
ziarno słonecznika 0,9%
sól
drożdże
cukier
 
Wartości odżywcze
Średnie wartości odżywcze na 100 g produktu:
Wartość energetyczna798 kJ / 190 kcal
Tłuszcz6,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,9 g
Węglowodany18,9 g
- w tym cukry0,7 g
Białko 13,2 g
Sól 1,5 g

 
Pozostałe informacje
Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy: 330
Cechy: 100% naturalnego smaku
Rozmiar opakowania: 330
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 6 sztuk/sztuki
Piec w piekarniku: Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożone paluszki ułóż na blasze. Piecz przez około 15 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 12 minut). Od postaci zamrożonej
Smażyć w płytkim tłuszczu: Patelnia: Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez 9 minut, od czasu do czasu przewracając. Od postaci zamrożonej

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu