FRoSTA Filety z dorsza 300 g (4 sztuki)

2099000302502

5900972001942

Nowy produkt

23,19 zł / 324g

71,63 zł / kg
Dostępne: 10 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Produkt głęboko mrożony.
Podane czasy przygotowywania dotyczą jednego opakowania.
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Kawałki świeżego fileta z dorsza. Podstawowy składnik dla wielu pysznych, rybnych dań.
FRoSTA gwarantuje:
- produkty najwyższej jakości
- ryby zamrożone tuż po złowieniu
- ryby od regularnie kontrolowanych dostawców
- ryby z certyfikowanych łowisk MSC

Razem z FRoSTĄ chronisz morza!
Dziękujemy za wybór produktu spełniającego globalne standardy MSC w zakresie zrównoważonego rybołówstwa. Razem chronimy ryby dla obecnych oraz przyszłych pokoleń. www.msc.org/pl
Ryba jest surowcem naturalnym i mimo restrykcyjnej kontroli procesu filetowania możliwe jest, że w tym produkcie znajdą się małe ości (wyrostki ościste).
Kulinarne inspiracje
...i z pomysłem: Dorsz z warzywami i mozzarellą

Składniki: 1 opakowanie Filetów z dorsza FRoSTY, 1 opakowanie Warzyw na patelnię toskańskich FRoSTY, 125 g sera mozzarella, 20 g masła, 1 cytryna, 6 łyżek oliwy z oliwek, sól, pieprz

Sposób przygotowania:
1. Filety rybne lekko rozmroź, oprósz z obu stron solą i pieprzem.
2. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C.
3. Warzywa usmaż według przepisu podanego na opakowaniu, dopraw solą i pieprzem.
4. Masło rozgrzej na patelni, dodaj pół cytryny pokrojonej w plasterki i rybę pokrojoną w kostkę. Smaż przez 2 minuty.
5. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, wyłóż połowę warzyw, następnie rybę i resztę warzyw. Na górze połóż plastry mozzarelli.
6. Całość zapiekaj w temperaturze około 200°C w piekarniku przez 15 minut, aż ser się roztopi i lekko zarumieni.
7. Serwuj przyozdobione cytryną.

Świetnie smakuje zarówno z ryżem, jak i ziemniakami.

Kulinarne inspiracje znajdziesz także na www.frosta.pl
4 kostki z filetów z dorsza
 
Wartości odżywcze
Średnie wartości odżywcze na 100 g produktu:
Wartość energetyczna 327 kJ / 77 kcal
Tłuszcz 0,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 0,0 g
- w tym cukry 0,0 g
Białko 17,7 g
Sól 0,18 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 300
Obszar połowu ryb: Dorsz atlantycki (Gadus morhua), złowiony w morzu, narzędzie połowu: 1 - niewody, 2 - włoki, 3 - sieci skrzelowe i podobne, 4 - sieci okrążające i podrywki, 5 - haki i liny. Obszar połowu: FAO - Północno-wschodni Atlantyk. Podobszar połowu: I - Morze Barentsa, IIa - Morze Norweskie, IIb - Wyspa Spitzbergen i Wyspa Niedźwiedzia, IIIa - Skagerrak i Kattegat, IIIb, IIIc - Obszar Przejściowy, IIId - Morze Bałtyckie, IVa, b, c - Morze Północne, Va - Islandia, Vb - Wyspy Owcze. Patrz pole kodowe.
100% filety MSC
bez polifosforanów, bez substancji E
Rozmiar opakowania: 300
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 sztuki
Piec w piekarniku: Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożone filety włóż do naczynia żaroodpornego (możesz dodać łyżkę masła). Piecz pod przykryciem przez około 25 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 22 minuty). Od postaci zamrożonej
Smażyć w płytkim tłuszczu: Patelnia: Zamrożone filety opłucz przez chwilę pod bieżącą, letnią wodą, a następnie osusz papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Filety smaż na średnim ogniu przez 9 minut, od czasu do czasu przewracając. Od postaci zamrożonej

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu