Kasia Tłuszcz roślinny 250 g

2099000041302

5900300514502

Nowy produkt

3,75 zł / 269g

13,96 zł / kg
Dostępne: 22 Produkty

- +

 
Więcej informacji
1 porcja** zawiera: 267 kJ 64 kcal 3%*
100 g 2666 kJ/637 kcal

*% referencyjej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 10 g.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C
Sernik z frużeliną
Czas przygotowania: 20 minut (bez chłodzenia i pieczenia)

Spód: 200 g herbatników w czekoladzie, 3 czubate łyżki bułki tartej (50 g), 1/3 kostki do pieczenia Kasia (80 g).
Masa serowa: 1 kg sera sernikowego 3-krotnie mielonego, 2/5 kostki do pieczenia Kasia (100 g), 1 i 1/3 szklanki cukru pudru (200 g), 5 dużych jajek, 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40 g).
Wierzch: 1 opakowanie frużeliny wiśniowej (380 g).

Przygotuj spód. Kasię rozpuść w rondelku. Herbatniki rozdrobnij w malakserze i połącz z rozpuszczoną Kasią i bułką tartą. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wsyp do niej masę herbatnikową i dociśnij łyżką. Odstaw do lodówki. Kasię rozpuść, jajka roztrzep widelcem. W misce wymieszaj mikserem wszystkie składniki masy serowej. Masę przełóż do tortownicy ze schłodzonym spodem. Wstaw na 60 minut do nagrzanego piekarnika (temp. z termoobiegiem 140°C). Gotowe ciasto wystudź i dostaw na noc do lodówki. Przed podaniem wyłóż na sernik frużelinę owocową.

Szukaj łatwych przepisów na
www.mojeciasto.pl
Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.
 
Skład
Mleko: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Wielkie litery
oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach)
woda
emulgatory (lecytyny (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
preparat serwatkowy (MLEKO)
sól (0,2%)
aromaty
kwas (kwas cytrynowy)
witaminy A i D
barwnik (karoteny)
Zawartość tłuszczu 72%
 
Wartości odżywcze
100 gPorcja**%* w porcji**
Energia2666 kJ / 637 kcal267 kJ / 64 kcal3%
Tłuszcz72 g7,2 g10%
w tym kwasy nasycone34 g3,4 g17%
Węglowodany<0,5 g<0,5 g<1%
w tym cukry <0,5 g<0,5 g<1%
Białko <0,5 g<0,5 g<1%
Sól 0,21 g0,02 g<1%
Witamina A 800 µg (100%***)80 µg (10%***)
Witamina D 7,5 µg (150%***)0,75 µg (15%***)
*% referencyjnych wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 10 g. Opakowanie zawiera 25 porcji produktu.
***% dziennej referencyjnej wartości spożycia.

 
Pozostałe informacje
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 10
Wymiar liczbowy: 250
Cechy: najlepsza do pieczenia ciast, a także do gotowania i smażenia
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 25 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 25 porcji produktu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu