Primo Gusto Melissa Bucatini Makaron 500 g

2099000112187

5201193118106

Nowy produkt

 
Więcej informacji
Wyprodukowano i zapakowano przez
MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A.
1 Vionos Str.
10443 Athens
Greece
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Prawdziwy makaron al dente

Selekcja najlepszych gatunków pszenicy twardej i wyposażenie naszych fabryk pozwala naszym specjalistom stworzyć doskonałą jakość makaronów Primo Gusto o złotym kolorze i strukturze Al Dente. Zarówno makarony, jak i inne nasze produkty, oliwy z oliwek i przetwory pomidorowe stanowią podstawowe składniki diety śródziemnomorskiej, która zapewnia zdrowie i dobrą kondycję.
Melissa-Kikizas S.A. posiada wdrożony certyfikowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności zgodnie z ISO 9001:2008 & ISO 22000:2005
Życzymy Państwu udanych podróży kulinarnych nad morze śródziemne. Smacznego!!!
Bucatini z tuńczykiem
Dla 6-8 osób.
Stopień trudności: łatwy.
Koszt potrawy: średni.
Czas przygotowania: max 35 minut.

- 500 g makaronu Bucatini Melissa Primo Gusto
- 1 puszka pomidorów Melissa Primo Gusto
- 5 łyżek czarnych oliwek Melissa
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 strączek papryczki chili
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 łyżka suszonego oregano
- 5 łyżek oliwy Melissa ekstra virgin
- 1 łyżka posiekanej natki
- sól

Oliwki pokroić w plastry. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Papryczkę oczyścić z nasion i drobno pokroić. Pomidory osączyć. Na patelnię wlać oliwę i smażyć przez 5 minut cebulę, czosnek i papryczkę. Dodać oliwki i osączone pomidory. Tuńczyka osączyć z zalewy, dodać do pozostałych składników na patelni, wymieszać. Zmniejszyć ogień, dusić przez 5 minut. Posypać natką i oregano. Bucatini ugotować, wymieszać z rybą i warzywami.
Makaron w 100% z semoliny z pszenicy durum.
 
Skład
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
semolina z pszenicy durum
woda
 
Wartości odżywcze
na 100 g
Wartość energetyczna 1500 kJ/354 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 72,1 g
w tym Cukry 3,8 g
Białko 12 g
Sól 0,025 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt Grecki
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Na każde 100 g makaronu należy użyć 1 l wody i 10 g soli.. 2. Wrzucić makaron do osolonej, wrzącej wody i zamieszać. Gotować 11' - 13' minut od czasu do czasu mieszając. 3. Odcedzić makaron pozostawiając niewielką ilość wody. Dodać oliwę lub masło. Od temperatury otoczenia

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu