Wyprodukowano i zapakowano przez
MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A.
1 Vionos Str.
10443 Athens
Greece
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Prawdziwy makaron al dente
Selekcja najlepszych gatunków pszenicy twardej i wyposażenie naszych fabryk pozwala naszym specjalistom stworzyć doskonałą jakość makaronów Primo Gusto o złotym kolorze i strukturze Al Dente. Zarówno makarony, jak i inne nasze produkty, oliwy z oliwek i przetwory pomidorowe stanowią podstawowe składniki diety śródziemnomorskiej, która zapewnia zdrowie i dobrą kondycję.
Melissa-Kikizas S.A. posiada wdrożony certyfikowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności zgodnie z ISO 9001:2008 & ISO 22000:2005
Życzymy Państwu udanych podróży kulinarnych nad morze śródziemne. Smacznego!!!
Bucatini z tuńczykiem
Dla 6-8 osób.
Stopień trudności: łatwy.
Koszt potrawy: średni.
Czas przygotowania: max 35 minut.
- 500 g makaronu Bucatini Melissa Primo Gusto
- 1 puszka pomidorów Melissa Primo Gusto
- 5 łyżek czarnych oliwek Melissa
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 strączek papryczki chili
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 łyżka suszonego oregano
- 5 łyżek oliwy Melissa ekstra virgin
- 1 łyżka posiekanej natki
- sól
Oliwki pokroić w plastry. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Papryczkę oczyścić z nasion i drobno pokroić. Pomidory osączyć. Na patelnię wlać oliwę i smażyć przez 5 minut cebulę, czosnek i papryczkę. Dodać oliwki i osączone pomidory. Tuńczyka osączyć z zalewy, dodać do pozostałych składników na patelni, wymieszać. Zmniejszyć ogień, dusić przez 5 minut. Posypać natką i oregano. Bucatini ugotować, wymieszać z rybą i warzywami.
Makaron w 100% z semoliny z pszenicy durum.