Bartolini Makaron dwujajeczny Krajanka średnia 500 g

2099000129260

5901902002190

Nowy produkt

4,65 zł / 511g

9,10 zł / kg
Dostępne: 11 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Receptura
Krajanka Bartolini to wysokogatunkowy makaron jajeczny tworzony starymi, rzemieślniczymi metodami, z poszanowaniem receptur stosowanych od lat na ziemiach polskich. Jego lekko chropowata powierzchnia charakteryzująca również makarony robione w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie sosy i zupy, lepiej trzyma się łyżki i widelca, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objętość po ugotowaniu zachowując przy tym swój niepowtarzalny charakter.
Makaron ten nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda i świeże jaja z lokalnej fermy wybijane przez nas każdego dnia. Po prostu: do 1000 g mąki wybijamy 100 g świeżych jaj, dodajemy wodę, mieszamy, wałkujemy, kroimy, suszymy i to wystarczy żeby zrobić dobry makaron.
Makaron dwujajeczny
 
Skład
Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Podkreślenie
kaszka makaronowa pszenna
semolina (mąka z pszenicy durum)
woda
jaja świeże 9%
 
Wartości odżywcze
100 g makaronu
Wartość energetyczna 1522 kJ (359 kcal)
Tłuszcz 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 2,9 g
Białko 11 g
Sól 0,04 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
ze świeżych jajek
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Sposób gotowania: przed spożyciem gotować 4-6 minut, w zależności od formy makaronu. Od temperatury otoczenia

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu