Przechowywać w suchym miejscu.
Weź oryginalny przepis, dodaj orientalne produkty i poczuj smak egzotyki.
De Care - autentyczne produkty - smaki, kuchnie, przepisy
więcej na decare.pl
House of Asia - tak smakuje Azja!
Pad Thai
To danie znajdziesz w każdej tajskiej restauracyjce
Składniki
- ½ opakowania makaronu ryżowego 5 mm
- 6 krewetek na porcję lub 1 pierś z kurczaka
- 1 ½ filiżanki kiełków i pociętego szczypiorku
- 2 jajka
- 4 łyżki brązowego cukru
- 4 łyżki słodkiego sosu chili
- 4 łyżki grubo mielonych orzechów ziemnych
- 3 łyżki sosu rybnego
- Sok z ½ limonki
Przygotowanie
Przygotowujemy makaron. Mieszamy sos chili, cukier (rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody), sos rybny i sok z limonki. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy olej, wrzucamy krewetki lub mięso i smażymy 2 min. Dodajemy makaron, wbijamy 2 jajka i smażymy mieszając do ścięcia. Dodajemy kiełki i szczypiorek. Wlewamy wcześniej przygotowaną zalewę. Danie podajemy posypane orzeszkami.
Sposób gotowania makaronu:
1. Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 5-6 minut.
2. Odsącz i przepłucz w zimnej wodzie.
Makaron Ryżowy 5 mm