House of Asia Makaron mie oryginalny chiński 250 g

2099000332936

5901752702820

Nowy produkt

 
Więcej informacji
Sposób przygotowania makaronu:
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 2-3 minuty. Odsącz i przepłucz w zimnej wodzie.

Technika smażenia w Woku:
Na nagrzany Wok wlewamy olej. Kolejność dodawania składników: czosnek (oddaje smak do oleju), chwilę później mięso, potem warzywa, następnie wodę. Całość przykrywamy, czekamy jeszcze 3 minuty i gotowe.

Pamiętaj - olej wlewamy na mocno rozgrzany wok!
Przechowywać w suchym miejscu.
De Care - autentyczne produkty - smaki, kuchnie, przepisy
więcej na decare.pl
Chow Mein
To danie znajdziesz w każdej restauracyjce chińskiej

składniki
- 200 g makaronu Mie
- 300 g piersi z kurczaka
- 2 filiżanki pokrojonej cebuli, papryki, kiełków
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
Sos:
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 2 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek
- parę kropli oleju sezamowego
- 1 łyżeczka mielonego imbiru

przygotowanie
Mięso tniemy w cienkie, podłużne paseczki i marynujemy min. 1/2 godziny w sosie sojowym i mące. Przygotowujemy makaron. Rozgrzewamy wok. Na gorącym oleju podsmażamy krótko czosnek i cebulę, dodajemy mięso, po 2 minutach makaron, po kolejnych dwóch - warzywa. Dolewamy sos, 1/3 szklanki wody, całość przykrywamy i dusimy jeszcze minutę.
Makaron Mie
 
Skład
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Podkreślenie
mąka pszenna
woda
sól
 
Wartości odżywcze
na 100 g produktu:
wartość energetyczna 1496 kJ/353 kcal
tłuszcz 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
węglowodany 72 g
w tym cukry 0 g
błonnik 11 g
sól 1 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Chinach.
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu