Goliard Luksusowy makaron wałkowany 5 jajeczny nitki 250 g

2099000041463

5900252000016

Nowy produkt

Oferta limitowana czasowo:

2,49 zł / 260g

3,35 zł

9,56 zł / kg
Dostępne: 233 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Rosół Luksusowy

Składniki:
- 2,5 litra wody, 0,5 kg pręgi wołowej,
- 4 skrzydełka z kurczaka,
- 2 skrzydełka z kaczki,
- połowa skrzydła z indyka,
- warzywa (marchewka, pietruszka, seler, cebulka),
- 4 ząbki czosnku, kawałeczek papryczki czerwonej, natka pietruszki, sól i pieprz,
- makaron Nitki Goliard.

Sposób przyrządzenia:
Mięso płuczemy, wkładamy do zimnej wody i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć zmniejszamy płomień i gotujemy na malutkim ogniu około dwie godziny. Powstałe szumowiny podczas gotowania zbieramy. Całą cebulkę przypiekamy nad ogniem i wraz z pozostałymi warzywami dodajemy do rosołu. Całość solimy i gotujemy jeszcze godzinę - na pięć minut przed końcem dodajemy kawałek papryczki i czosnek oraz doprawiamy pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem Goliard Nitki oraz pokrojoną świeżą natką pietruszki lub por.

Uwagi:
Najlepiej używać mięsa świeżego (nie mrożonego), rosół można wzbogacić dodając do gotowania trochę podrobów np. żołądki gęsie lub kacze.
Świeży imbir natomiast doda trochę orientalnego smaku.
Makaron wałkowany 5 jajeczny - Nitki
 
Skład
Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Podkreślenie
mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej
mąka makaronowa z pszenicy durum
pasteryzowana masa jajowa 20% (odpowiada proporcji 5 jaj na 1 kg mąki)
woda
 
Wartości odżywcze
w 100 g
Wartość energetyczna 1582 kJ / 374 kcal
Tłuszcz 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 71,0 g
w tym cukry 2,1 g
błonnik 2,4 g
Białko 12,9 g
Sól 0,02 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Medal Europejski edycja 2002
Złoty Laur Konsumenta 2009
Dobra Marka 2013
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie (1 litr wody na 100 g makaronu) przez 3-5 min, od czasu do czasu mieszając. Od temperatury otoczenia

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu