Goliard Makaron wałkowany jajeczny niteczki 400 g

2099000041456

5900252000252

Nowy produkt

 
Więcej informacji
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Rosół - przepis

Umyć mięso i włożyć je do zimnej wody. Gotować na małym ogniu przez około 40 minut. Cebulę opalić nad gazem aż stanie się ciemnobrązowa. Po 40 minutach zdjąć szumy z zupy i dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Następnie dodać warzywa - ja dodaję wszystkie warzywa obrane i umyte w całości. Dalej gotować na małym ogniu przez kolejne 1,5 godziny. Jakieś 40 minut przed końcem gotowania rosół można posolić i dodać trochę mielonego, czarnego pieprzu do smaku.

Składniki:
1 paczka Niteczek Goliard
pół kurczaka ewentualnie 2 udka i korpus
kawałek wołowiny około 400 gramów
włoszczyzna: pół dużego selera, 3 marchwie
2 pietruszki (korzenie)
1 średni por, kilka liści kapusty
1 cebula - uprzednio opalona nad gazem
sporo natki pietruszki
6 liści laurowych
10 kulek ziela angielskiego
10 ziaren pieprzu, sól.
Makaron niteczki jajeczny
 
Skład
Pszenica: Zawiera
Jaja: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej
pasteryzowana masa jajowa 4,8% (odpowiada porcji 1 jajo na 1 kg mąki)
woda
kurkuma 0,03% - przyprawa
Kurkuma - (susz kłączy ostryżu) naturalna przyprawa roślinna.
 
Wartości odżywcze
w 100 g
Wartość energetyczna 1524 kJ/359 kcal
Tłuszcz 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 73,0 g
w tym cukry 2,2 g
błonnik 2,6 g
Białko 11,5 g
Sól <0,02 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 400
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Medal Europejski edycja 2003
Złoty Laur Konsumenta
medal Dobra Marka
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu