House of Asia Sushi Nori Liście prasowanych alg morskich 8 listków

2099000342584

5907599956464

Nowy produkt

14,99 zł / 23g

652,78 zł / kg
Dostępne: 40 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od słońca.
www.decare.pl
ciekawostki i przepisy kuchni świata
Zapraszamy!
Algi morskie to idealne urozmaicenie prawidłowo zbilansowanej diety
UWAGA!!!
W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć, nie nadaje się do spożycia.
Chronić przed dziećmi.
California-maki 36 sztuk
230 g ryżu do sushi
1/2 awokado
4 paluszki krabowe
1/2 ogórka
3 listki alg morskich
2 łyżki majonezu
2 łyżki czerwonego kawioru
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Listek algi umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka, pozostawiając marginesy, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Wszystko to przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku listek algi i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 12 części.

Hoso-maki 48 sztuk
140 g ryżu do sushi
25 g ogórka
25 g awokado
3 listki alg morskich
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Listek algi przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka, pozostawiając marginesy, następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby listki algi zamknęły ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 8 części.

Temaki-zushi 8 sztuk
800 g ryżu do sushi
2 listki alg morskich (każdy listek pokrojony na 4 równe kwadraty
200 g surowego tuńczyka lub łososia
kilka liści sałaty, świeży ogórek, szczypiorek
100 ml majonezu
1/2 łyżeczki pasty wasabi
Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Wymieszaj majonez z pastą wasabi i drobno posiekanym szczypiorkiem. Rybę pokrój w plasterki, ogórek w cienkie paseczki. Na aldze, w rogu umieść ryż, szczypiorek i posmaruj majonezem z wasabi. Na pozostałej części algi umieść sałatę, ogórek i rybę. Zwiń algę w kształt rożka i gotowe.

Rolowanie sushi
1. Kładziemy listek nori na środku maty bambusowej i nakładamy ostudzony ryż. Układamy ryż na środku listka nori pozostawiając marginesy. Po 2-3 minutach listek nori będzie miękki i gotowy do zwijania.
2. Przy dolnej krawędzi ryżu nakładamy ulubione składniki.
3. Zawijamy w takie sposób, aby listki nori zamknęły ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz.
4. Zrolowane sushi kroimy na 6-7 równych części.
Liście prasowanych alg morskich
 
Skład
Składniki: suszone algi morskie Porphyra yezoensis
 
Wartości odżywcze
na 100 g produktu:
wartość energetyczna 787 kJ / 188 kcal
tłuszcz 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
węglowodany 44,3 g
w tym cukry 1,8 g
błonnik36 g
białko 41,4 g
sól1,3 g

 
Pozostałe informacje
Liczba jednostek: 8
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Korei Pd.
klasa A
do sushi i nie tylko
Rodzaj jednostki: listków
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Wystarczy na około 90 sztuk sushi

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu