House of Asia Makaron ryżowy Vermicelli 200 g

2099000172310

5901752700024

Nowy produkt

7,59 zł / 228g

33,25 zł / kg
Dostępne: 2 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym miejscu.
Weź oryginalny przepis, dodaj orientalne produkty i poczuj smak egzotyki.

De Care - autentyczne produkty - smaki, kuchnie, przepisy
więcej na decare.pl
House of Asia - tak smakuje Azja!
Orientalna sałatka
To danie znajdziesz w każdej chińskiej restauracyjce
Składniki
- ½ opakowania makaronu ryżowego
- 6 grzybów mun
- ½ piersi z kurczaka
- posiekany szczypiorek
- ½ kapusty pekińskiej
- mieszanka kiełków
- 1 duża marchewka
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- 1 cm posiekanego, świeżego imbiru
Sos:
6 kropel oleju sezamowego
4 łyżki sosu sojowego jasnego
1 łyżka sosu chili Sambal Oelek
Przygotowanie
Makaron i grzyby przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odstawiamy do schłodzenia. Kurczaka kroimy w cieniutkie, podłużne cząstki, dodajemy imbir i obsmażamy krótko na oliwie. Kapustę tniemy na paseczki. Marchewkę ścieramy na tarce na słupki i blanszujemy wrzątkiem przez 1 minutę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, lekko mieszamy, polewamy sosem i podajemy.

Sposób gotowania makaronu:
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 5-6 minut. Odsącz i przepłucz w zimnej wodzie.

Technika smażenia w Woku:
Na nagrzany Wok wlewamy olej. Kolejność dodawania składników: czosnek (oddaje smak do oleju), chwilę później mięso, potem warzywa, następnie wodę. Całość przykrywamy, czekamy jeszcze 3 minuty i gotowe.
Pamiętaj - olej wlewamy na mocno rozgrzany wok!
Makaron ryżowy Vermicelli
 
Skład
mąka ryżowa
woda
 
Wartości odżywcze
na 100 g produktu:
wartość energetyczna 1540 kJ/ 364 kcal
tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
węglowodany 80,4 g
w tym cukry 0,3 g
białko 7,4 g
sól <0,1 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 200
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Wietnamie.
Cechy: do kuchni chińskiej
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu