House of Asia Ryż do sushi 500 g

2099000171788

5907599956235

Nowy produkt

10,45 zł / 500g

20,90 zł / kg
Dostępne: 17 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Przygotowanie ryżu do sushi
Ryż gotujemy na godzinę przed przygotowaniem sushi. Letni ryż zalać trzema łyżkami sosu do ryżu, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką i wystudzić do temperatury pokojowej.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
De Care - autentyczne produkty - smaki, kuchnie, przepisy
więcej na decare.pl
Specjalny ryż do przygotowania tradycyjnego sushi. Idealny ze względu na swoją kleistość, która umożliwia formowanie i przygotowanie wszystkich odmian sushi.
House of Asia - Tak smakuje Azja!

Produkty do sushi w linii:
Zestaw sushi: Liście alg morskich, Sos do sushi, Ryż do sushi, Wasabi, Czarny sezam, Imbir krojony, Mata bambusowa, Pałeczki
Liście alg morskich
Sos do sushi
Czarny sezam
Imbir krojony
Zupa Miso
Wasabi
Pałeczki
Ryż do sushi
 
Wartości odżywcze
na 100 g produktu:
wartość energetyczna 1504 kJ/354 kcal
tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
węglowodany 80,4 g
w tym cukry 0,2 g
białko 6,7 g
sól 0,013 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano we Włoszech.
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Ryż dokładnie wypłukać i odsączyć. Odsączony ryż zalewamy zimną wodą (1 szklanka ryżu na 1 szklankę wody). Ryż gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. Następnie odstawiamy na 10-15 minut nie zdejmując przykrywki tak, aby ryż pochłonął całkowicie wodę. Od temperatury otoczenia

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu