Dr. Oetker Krem budyniowy 3 minuty 136 g

2099000038661

5900437013107

Nowy produkt

5,09 zł / 136g

37,43 zł / kg
Dostępne: 10 Produkty

- +

 
Więcej informacji
1 porcja (22 g) zawiera: energia 144 kJ 34 kcal 2%*
Energia w 100 g 654 kJ / 156 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób przygotowania:
Przygotuj tylko: 0,4 l mleka
1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml mleka.
2. Wysyp zawartość torebki i miksuj przez ok. 3 minuty.

Do gotowego Kremu możesz dodać:
(propozycje do wyboru)
- 2-3 łyżeczki kakao
- 2-3 łyżeczki masy krówkowej (kajmaku)
- 2 łyżeczki ajerkoniaku
- 1-2 saszetki kawy cappuccino (kawę wsypać do kremu i zmiksować)
- 5-6 łyżek rumu
- drobno pokrojone lub zmielone orzechy
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych + 5 łyżek amaretto
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
przepis na ciasto Karpatka
Szklankę wody (250 ml) zagotować z dodatkiem 125 g masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsypać szklankę mąki (200 g) i dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu, ucierając 1 min, aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudzić, wbić kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem. Dodać płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmarować tłuszczem, połowę ciasta rozsmarować łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzać do temp. 220°C, ciasto podpiec 10 min. Nie otwierać piekarnika! Następnie zmniejszyć temp. do 170°C i piec jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiec tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełożyć Kremem budyniowym "3 minuty" Dr. Oetkera.
Krem budyniowy 3 minuty w proszku.
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.
 
Skład
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
skrobia modyfikowana
olej roślinny kokosowy całkowicie utwardzony
MLEKO odtłuszczone w proszku
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
syrop glukozowy
żelatyna
białka MLEKA
substancje zagęszczające (alginian sodu, kwas alginowy)
stabilizatory (siarczan wapnia, fosforany potasu)
barwnik (karoteny)
substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)
aromat
regulator kwasowości (difosforany)
 
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł.: 100 g1 porcja = 22 g(%*)
Energia654 kJ144 kJ2%
Energia156 kcal34 kcal
Tłuszcz 5,4 g1,2 g2%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,6 g1,0 g5%
Węglowodany 23,3 g5,1 g2%
w tym Cukry 17,0 g3,7 g4%
Białko 3,4 g0,7 g1%
Sól 0,15 g0,03 g1%
Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na udekorowanie lub przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
1 porcja = około 22 g kremu.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 136
Cechy: 3 minuty bez gotowania
Rozmiar opakowania: 136
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 24 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na udekorowanie lub przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje. 1 porcja = około 22 g kremu.

12 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu