Knorr Rosół wołowy 120 g (12 kostek)

2099000047977

5900300540297

Nowy produkt

4,79 zł / 137g

34,92 zł / kg
Dostępne: 13 Produkty

- +

 
Więcej informacji
1 porcja** zawiera: 75 kJ 15 kcal <1%*
w 100 ml: 30 kJ/5 kcal

*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
** Opakowanie pozwala na przygotowanie 24 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje)
Podstawowy sposób przygotowania:
1 kostkę rozpuść w 0,5 litra wrzącej wody.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Nasze kostki rosołowe idealnie łączą się z oliwą z oliwek i tworzą bogatą w smaku marynatę, dzięki czemu Twoje mięso będzie soczyste i wspaniale doprawione.
Zrazy z cebulą
Przygotuj:
- 500 g schabu wieprzowego
- 2 kostki Rosołu wołowego Knorr
- 2 cebule
- 1 ogórek kiszony
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżkę przecieru pomidorowego
- 6 łyżek oleju

Sposób przygotowania:
Schab pokrój w plastry 1 cm i rozbij tłuczkiem. Aby mięso było soczyste i aromatyczne natrzyj je marynatą z 1 kostki rosołowej Knorr wymieszanej w 3 łyżkach oleju. Ogórka i cebulę pokrój w plastry. Cebulę obsmaż na patelni na pozostałym oleju. Na każdy płat mięsa nałóż plaster ogórka i łyżkę cebuli, zawiń brzegi, a następnie zroluj. Zabezpiecz wykałaczką przed rozwinięciem. Zrazy oprósz w mące, obsmaż na patelni z obu stron i zalej 500 ml wody. Dodaj łyżkę przecieru pomidorowego oraz drugą kostkę rosołową Knorr, aby nadać potrawie doskonały smak. Całość duś przez 15 minut. Rada szefa kuchni: Aby zrazy się nie rozwijały i były jeszcze smaczniejsze, możesz zawinąć je w plastry boczku.
Rosół wołowy
 
Skład
Seler: Zawiera
Mleko: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Wielkie litery
Substancje konserwujące: Nie zawiera
sól
tłuszcz roślinny [palmowy, Shea, Sal]
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy
skrobia
ekstrakt wołowy (2,2%)
cukier
maltodekstryna
aromaty (w tym mleko)
barwnik: karmel amoniakalny
kwas: kwas cytrynowy
kurkuma
nasiona selera
natka pietruszki
 
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza przygotowanego podstawowego rosołu 100 ml1 porcji** (250 ml)%* w porcji**
Energia30 kJ/5 kcal75 kJ/15 kcal<1%
Tłuszcz 0,5 g1,5 g2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g1,0 g5%
Węglowodany 0,3 g0,8 g<1%
w tym cukry 0,1 g0,3 g<1%
Białko 0,2 g0,5 g1%
Sól 0,83 g2,1 g35%
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 24 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje)

 
Pozostałe informacje
Liczba jednostek: 12
Wymiar liczbowy: 10
Cechy: bez konserwantów
Rozmiar opakowania: 12 x 10
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie pozwala na przygotowanie 24 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje)

10 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu