Cenos Kasza pęczak jęczmienny 400 g (4 torebki)

2099000037541

5900977002197

Nowy produkt

2,39 zł / 407g

5,87 zł / kg
Dostępne: 8 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym miejscu.
Kasza pęczak wytwarzana jest z obłuszczonego jęczmienia. Ziarenka pozbawione jedynie zewnętrznej łuski zawierają dużo błonnika i są źródłem białka. Kasza ta jest znakomitym dodatkiem do zup, zapiekanek i gulaszy. Doskonale sprawdza się jako składnik grzybowego risotto.
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.

Polecamy również:
Cenos Kasza gryczana prażona
Cenos Ryż basmati
Pęczak z kurkami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 30 minut.

Składniki: Kurki 250 g, pół słoiczka czarnych oliwek, pół pora, kawałek parmezanu, rukola, olej, sól.

Przygotowanie: Kurki dokładnie myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Oliwki i pora kroimy w plasterki. Na rozgrzany olej wrzucamy kurki. Pod koniec smażenia dodajemy oliwki i pora. Wszystko lekko solimy. Całość lekko mieszamy z pęczakiem. Ozdabiamy rukolą i startym parmezanem. Potrawę można podać również z sosem serowym lub beszamelowym.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Kasza pęczak jęczmienny
 
Wartości odżywcze
w 100 g produktu%RWS*
wartość energetyczna 1375 kJ16
wartość energetyczna 325 kcal
tłuszcz 1,1 g2
w tym kwasy nasycone 0,3 g1
węglowodany 62,4 g24
w tym cukry 2,8 g3
błonnik 10,0 g
białko 11,4 g23
sól 0,04 g1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

 
Pozostałe informacje
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Cechy: czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu