Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksymalnie 6 miesięcy. De Care
Przysmaki Świata
więcej na decare.pl Sos ostrygowy jest chińskim specjałem z Kantonu. Charakteryzuje się wspaniałym delikatnym aromatem, jednak nie ma rybiego smaku ani zapachu. Jest lekko pikantny, co doskonale podnosi walory potraw kuchni chińskiej.
Używany jako:
- marynata
- sos do smażenia
- sos stołowy
- dodatek do zup Sos Ostrygowy
Skład
Mięczaki: Zawiera Soja: Zawiera Pszenica: Zawiera Tłusty druk Wielkie litery woda cukier ekstrakt OSTRYGOWY 20% (woda, sól, OSTRYGI 20%) sól skrobia modyfikowana sos SOJOWY (woda, sól, SOJA, mąka PSZENNA) wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy barwnik: E150c substancja zagęszczająca: guma ksantanowa substancja konserwująca: sorbinian potasu
Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna
340 kJ/80 kcal
Tłuszcz
0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
18 g
W tym cukry
15 g
Białko
2,0 g
Sól
7,0 g
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 165 Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Chinach. Cechy: aromatyczny Rozmiar opakowania: 165 Jednostka (tekst opisowy): g