Gellwe Cukier puder 400 g

2099000202925

5900552033196

Nowy produkt

Oferta limitowana czasowo:

2,99 zł / 240g

4,65 zł

-1,66 zł

12,48 zł / kg
Dostępne: 12 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Właśnie to lubię
Maryla Rodowicz
Gellwe - Właśnie to lubię
Babka marmurkowa

Przygotuj:
400 g mąki pszennej (2 i 1/3 szklanki),
100 g mąki ziemniaczanej (1/2 szklanki),
1 op. proszku do pieczenia Gellwe 15 g,
cukier wanilinowy Gellwe 15 g,
250 g masła,
250 g cukru (1 szklanka),
4 jajka,
100 ml mleka (10 łyżek),
kakao Gellwe,
cukier puder Gellwe,
sól.

Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Podczas ucierania dodawać: cukier, łyżkę cukru wanilinowego i jajka. Wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną, solą i proszkiem do pieczenia, dodać do masy, wlać mleko i wszystko razem wymieszać mikserem. Do 1/3 masy dodać łyżkę kakao i dokładnie wymieszać. Ciasto nakładać do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy na przemian: raz jasne, raz ciemne. Delikatnie zamieszać w kilku miejscach widelcem. Piec w temp. 180°C przez 50-60 minut. Wystudzone ciasto posypać Cukrem pudrem Gellwe.
Cukier puder
Może zawierać soję, pszenicę i mleko.
 
Skład
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
cukier
substancja przeciwzbrylająca: E 551
 
Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1681 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 98,9 g
w tym cukry 98,9 g
Białko 0 g
Sól 0 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 400
świeżość na dłużej - praktyczne zamknięcie
polska marka - 30 lat tradycji Gellwe
z przepisem na babkę
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g

17 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu