Gellwe Ciasto i krem do karpatki 340 g

2099000003898

5900552001324

Nowy produkt

Oferta limitowana czasowo:

4,99 zł / 283g

6,45 zł

-1,46 zł

17,62 zł / kg
Dostępne: 2 Produkty

- +

 
Więcej informacji
Lista zakupów:
4 jajka, 1/2 l mleka, 225 g masła lub margaryny

Przygotuj
Do sporządzenia:
- Ciasta:
4 jajka,
125 g masła lub margaryny (1/2 kostki),
250 ml wody (ok. 1 szklanka)
- Kremu:
500 ml mleka,
100 g miękkiego masła lub margaryny

1. Przygotuj ciasto
Zagotować wodę z tłuszczem, wsypać mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszać do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Zdjąć z ognia, ostudzić, wbić jaja i miksować na najwyższych obrotach przez 5 minut. Otrzymaną masę podzielić na dwie części. Każdą z nich rozprowadzić przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formie 25x36 cm. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C i piec ok. 25 min. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150°C i piec ok. 15 min. Drugą część ciasta upiec tak samo.
2. Przygotuj krem
Z 500 ml mleka odlać szklankę i rozmieszać w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotować, wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki, zagotować. Całość pozostawić do ostudzenia, mieszając od czasu do czasu. Zimny krem dodawać stopniowo do roztartego miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy.
3. I gotowe
Gdy ciasto wystygnie, rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. Gotową karpatkę można posypać cukrem pudrem.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej pomysłów i porad znajdziesz na www.gellwe.pl
Tradycyjne ciasto i krem do Karpatki
Gellwe - Właśnie to lubię

Gellwe - Tradycja od 1985 roku
Wyroby marki Gellwe są sporządzone według najlepszych receptur przy wykorzystaniu najwyższej jakości surowców.

Pyszny zestaw: Cappuccino i Deser
Smacznego!
Gellwe Wadowickie Kremówki Papieskie
Gellwe La Mattina Cappuccino classic
Ptysie
Przygotować ciasto według powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajka. Ciasto nakładać porcjami w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką formę. Upieczone i wystudzone ciastka przekroić i napełnić kremem przygotowanym według przepisu podanego wyżej. Gotowe ptysie posypać cukrem pudrem.
Mieszanka do wypieku ciasta i przygotowania kremu
 
Skład
Pszenica: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Orzechy laskowe: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Barwniki sztuczne: Nie zawiera
Ciasto: mąka pszenna, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany
Krem: cukier, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, ryboflawiny
 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 340
domowe wypieki
15 dużych karpatek
przygotowanie 30 min.
bez sztucznych barwników
140 g mieszanki do przygotowania ciasta
200 g mieszanki do sporządzenia kremu
Rozmiar opakowania: 340
Jednostka (tekst opisowy): g

19 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu