Gellwe Kwas cytrynowy 20 g

2099000004161

5900552000419

Nowy produkt

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Warto wiedzieć - zastosowanie kwasu cytrynowego
- Idealny do zakwaszania różnego rodzaju zup (żur, barszcz biały i czerwony), oraz sałatek warzywnych, buraczków i kapusty duszonej;
- Doskonały do przygotowywania marynat mięsnych, sosów i dressingów;
- Dodany do owoców i warzyw, zarówno świeżych jak i mrożonych, zapobiega ich ciemnieniu;
- Polecany do wody mineralnej, herbaty lub lemoniady;
Gellwe - Właśnie to lubię
Przepis na:
Sos Winegret
Składniki: ¾ szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka cukru, 1 drobno posiekany ząbek czosnku, ½ łyżeczki musztardy, 2 łyżki zmieszanych ziół: zielona pietruszka, szczypiorek, tymianek, mięta; ½ łyżeczki kwasu cytrynowego Gellwe oraz sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki umieścić w słoiczku, szczelnie zakręcić i energicznie potrząsnąć, aż sos nabierze jednolitej konsystencji.
Kwas cytrynowy E330 do celów spożywczych.
 
Skład
Pszenica: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy laskowe: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Ostatnia cyfra numeru partii oznacza kraj pochodzenia: 1. kraje Unii Europejskiej, 2. Serbia, 3. Turcja, 4. Bośnia i Hercegowina, 5. Chiny
marka nr 1 w Polsce*
niezbędny w każdej kuchni
niezbędny w każdym domu
* źródło: FoodCare za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, cała Polska, sprzedaż wartościowa i sprzedaż wolumenowa w kg, w okresie VI 2012 - V 2013, kategoria Przyprawy, segment Kwas Cytrynowy
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu